Williams: BAR mystifikuje veřejnost

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Tým Williams reaguje na prohlášení BAR o tom, že nezávislá komise CRB potvrdila jeho nároky na Jensona Buttona.

Stávající zaměstnavatel britského jezdce opírá své včerejší prohlášení o sdělení Komise pro posuzování smluv, jež údajně potvrdila, že Button je smluvně vázán s BAR platnou smlouvu i pro rok 2005, neboť tým z Brackley včas využil opčního práva a dodává, že přestup jezde do Williamsu je porušením platného kontraktu. Navíc opírá svá tvrzení o skutečnost, že komise je součástí výkonné moci nadřízeného orgánu, Mezinárodní automobilové federace (FIA).

Williams připomíná, že Komise pro posuzování smluv je zcela nezávislá a je ustanovena na základě platné Concordské smlouvy, tedy nepodléhá FIA. Williams vysvětluje, že komise potvrdila platnost smlouvy mezi Buttonem a BAR, ale nezabývala se právním případem jako celkem.

Button má možnost ze smlouvy odstoupit údajně proto, neboť BAR neplnil všechny body vzájemné smlouvy, čehož Brit využil a podepsal nový kontrakt pro příští sezonu s týmem Sira Franka Williamse.

Závěrem tým BMW Williams konstatuje, že BAR informuje média nepravdivě a slíbil podrobné vysvětlení po skončení nepříjemné kauzy.

Také FIA se od prohlášení BAR distancuje a uvedla, že do sporu mezi oba týmy vstupovat nebude. V odůvodnění uvádí, že komise CRB je nezávislá, není součástí FIA, a proto není důvod její závěry komentovat.


Foto: BAR Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy