Oficiální představení Minardi PS03

Dnes nadvakrát proběhlo oficiální představení nového monopostu nejmenšího závodního týmu současné Formule 1. I když už se na závodní dráze vůz s označením PS03 objevil, s logy sponzorů byl oficiálně představen až dnes v Melbourne.

Program slavnostního odhalení byl naplánován nadvakrát. První menší představení pro vybranou společnost proběhlo již ráno v 10:30 melbournského času a oficiální odhalení vozu pak v 16 hodin tamního času na melbournském náměstí Federace.

Nový vůz byl představen s jen velmi málo upraveným lakováním, takže i v letošním roce bude vůz Minardi závodit v černém hávu s velkým nápisem European na zadním spoileru. Při představení byli přítomni všichni tři piloti týmu, oba závodní jezdci Jos Verstappen a Justin Wilson, kterým s odkrýváním vozu pomohl mladý a nadějný Mateo Bobbi, jenž bude řídit třetí vůz při pátečních testech navíc a je oficiálním testmanem týmu.

Paul Stoddart, šéf týmu Minardi, velmi věří v úspěšnou sezonu 2003 a svůj optimismus opírá především o loňskou specifikaci motoru Cosworth, jenž ve vozech Jaguar prokázal dostatečný výkon. Měl by to být nejmodernější motor, se kterým kdy Minardi ve své historii startovalo. Přes napjatou atmosféru ve vztahu k týmu McLaren a Williams nebylo dnes po problémech ani památky a celý tým se velice těší na první závodní víkend tohoto roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy