Honda zůstává s BAR do konce roku 2007

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Japonský výrobce motorů dnes oznámil prodloužení spolupráce s týmem pod vedením Davida Richardse.

Honda se s týmem BAR spojila v roce 2000 a současná smlouva měla skončit na konci letošního roku. Dnes však obě strany potvrdily prodloužení kontraktu do konce roku 2007 a budou nadále spolupracovat i na vývoji šasi, za účelem dosažení dlouhodobé stability týmu.

BAR Honda se letos zažívá jednoznačně nejlepší sezónu a je velmi pravděpodobné, že se na konci roku utká s Renaultem o druhé místo za Ferrari v poháru konstruktérů.

"Honda nejen prodloužila smlouvu s BAR o další dva roky, ale také se zavázala pracovat na podpoře a vývoji motorů a šasi," řekl Schoichi Tanaka, prezident Honda Racing Development. "Dohodli jsme se pro tříleté období 2005-2007 a mohu vás ujistit, že se chystáme vyhrát mistrovství světa F1. Tento rok je pro tým BAR Honda velmi povzbudivý a jsme na cestě k dosažení našich cílů pro tento rok. Zatím však nevyhráváme závody a především šampionát."

David Richards, šéf BAR Honda, nepochybuje o možnosti nadále se přibližovat boji o prvenství ve světovém šampionátu: "Máme velkou radost z uzavření dlouhodobého kontraktu. Cíle Hondy jsou stejné jako naše. Je to pro nás velmi důležitá událost a zajišťuje nám stabilitu a další vývoj v době, kdy je tento sport tak náročný."

Foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy