Pizzonia při debutu u Williamsu pátý

Montoya, Juan Pablo | foto: BMW WilliamsF1 Team

Velmi dobrého výsledku dosáhl v pátečním volném tréninku BMW Williams, když jeho jezdci zajeli 3. a 5. nejlepší čas dne.

Za zraněného Ralfa Schumachera tentokrát zaskakuje druhý testman týmu, třiadvacetiletý Brazilec Antonio Pizzonia a páté místo bylo jistě velmi uspokojivé. Bude-li se mu takto dařit po celý závodní víkend, je velmi pravděpodobné, že se v týmovém žebříčku pilotů posune před Marca Geného a kdo ví, možná si zajistí angažmá na příští rok.

Juan Pablo Montoya byl se svým třetím místem spokojen: "Byl to dobrý den. Měl jsem ráno menší problémy, ale odpolední trénink byl mnohem lepší. Auto je o poznání lepší než obvykle, ale udělal jsem chybu, když jsem vyjel z trati na první sadě pneumatik a nemohl jsem z nich potom dostat maximum. Udělali jsme několik delších bezproblémových jízd, takže věřím v podařený zbytek víkendu."

Antonio Pizzonia jel na novém Hockenheimringu v F1 poprvé: "Celý den pro nás byl velmi přínosný. Poprvé jsem v Hockenheimu řídil F1, takže jsem objevoval některá tajemství okruhu a zjišťoval, jak se zde FW26 chová. Když jsem tu jezdil v F3000, okruh se mi moc zamlouval a jednou jsem tu byl první, ale to byl ještě starý okruh."

Foto: BMW WilliamsF1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy