U McLarenu vysoká očekávání

Coulthard, David | foto: McLaren

Stáj z Wokingu prožila nejhorší první polovinu sezóny za posledních 20 let, ale poslední závod naznačil, že upravený MP4-19B je krok správným směrem.

O víkendu se koná Velká cena Německa na Hockenheimringu, po které bude následovat třítýdenní letní pauza, během které platí zákaz testů. I proto je velmi důležité mít nyní dobře připravený monopost, neboť do závodu v Maďarsku nebude možné provádět zásadní změny.

U McLarenu se při domácí grand prix v Silverstone zlepšila nálada a očekávání pro následující závod jsou velmi vysoká: "Po Velké ceně Velké Británie se těším na další svezení s MP4-19B v Hockenheimu. Auto se posunulo kupředu, jak šasi tak i motor, a doufejme, že nám bude v Německu vyhovovat nastavení, ke kterému jsme došli v Silverstone a bude se moci lépe umístit," hovoří David Coulthard. "Hockenheim je jednou z nejrychlejších tratí s průměrnou rychlostí kolem 220 km/h, navzdory několika pomalým zatáčkám. Od roku 2002 je okruh velmi pozměněn, ale stále nabízí vzrušující závody a snad se nám podaří další přední umístění před diváky na tribuně Mercedes-Benz v komplexu Spitzkehre, kteří jsou vždy velice dobře slyšet!"

"Výsledek ze Silverstone a výkon MP4-19B během víkendu byl povzbuzující pro celý tým," doplňuje Kimi Raikkonen, který v anglickém Silverstone vybojoval druhé místo. "Celý víkend jsem byl konkurenceschopný a těším se, až si to zopakuji v Německu. Připravili jsme další modifikace aerodynamiky, které jsme testovali v Británii s dobrými výsledky. Hockenheim je pro piloty vždy zábavný s několika reálnými šancemi k předjíždění, zejména ve vracečce Parabolika, kde je klíčem k úspěchu stabilita vozu na brzdách, což je silná stránka MP4-19B."

Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy