Imola 2. den: Gene včera s FW24 nejrychlejší

Testovací jezdec týmu BMW WilliamsF1 Marc Gene, zajel nejrychlejší kolo druhého dne testů na okruhu v Imole. Zajímavé je, že Gene tento nejlepší čas zajel se starým vozem FW24. Týmy i dnes budou pokračovat na tomto okruhu v přípravách na první podnik MS v Melbourne.

Španěl s tímto vozem specifikovaným pro rok 2002 včera pracoval na vývoji brzd a pneumatik. Testoval zde nový typ brzd, který je koncipován pro nový styl jednokolové kvalifikace.

Tým McLaren vyslal na testování do Imoly svého testovacího jezdce Alexe Wurze, který zde také pracoval na vývoji nového brzdového systému pro jednokolovou kvalifikaci. Imola je vedle Montrealu a Melbourne považována za jeden z nejobtížnějších okruhu pro brzdový systém.

Navzdory tomu, že Jacques Villeneuve odjezdil pouze 17 kol, povedlo se mu dosáhnout druhého nejrychlejšího času. Třetí skončil s vozem Toyota Cristiano da Matta. Brazilec pokračoval v testech na loňském voze, kde se týmu povedlo odstranit závadu z posledních dní.

Tým Minardi se již také zúčastnil testů, což je jejich teprve druhý. Dnes by mělo Minardi ještě krátce testovat, ale poté se bude muset odebrat na letišti v Mnichově, kde bude tým naložen do nákladního speciál, se kterým odletí do Austrálie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy