Nový McLaren je krok správným směrem

Coulthard, David | foto: McLaren

David Coulthard a Kimi Raikkonen dokončili všech 70 kol VC Francie před Williamsy a dovezli týmu dalších pět bodů.

Finský pilot Kimi Raikkonen navíc s novým MP4-19B zajel třetí nejrychlejší kolo závodu. Oba piloti jeli, stejně jako většina ostatních, na tři zastávky v boxech. David je na 8. místě průběžného pořadí s 12 body, 10. Kimi má o dva body méně. McLaren Mercedes zůstává v poháru konstruktérů pátý.

Ron Dennis, šéf stáje, je debutem upraveného monopostu velmi spokojen: "Z výsledku závodu to možná není úplně patrné, ale MP4-19B je jednoznačně výrazným krokem správným směrem. Nevíme proč David ztratil dvě pozice na startu. Pokazilo to výsledek závodu a umožnilo to konkurenci ještě více se vzdálit. Ale 19B budeme nadále vyvíjet po celý zbytek sezóny a další vylepšení bychom měli ukázat příští týden doma v Silverstone."

Pro McLaren je dnes nejdůležitější spolehlivost motoru Mercedes. Norbert Haug, technický ředitel Mercedesu, potvrzuje spokojenost s technikou: "Měli jsme dnes dostatečnou rychlost na třetí místo, jenže David ztratil dvě místa na startu. Na druhou stranu, Kimi dvě získal. Vyrovnává se bitva mezi týmy obouvající pneumatiky Michelin, z dnešních časů je to patrné. Jednotlivé časy také dokazují, že náš výkon se zlepšuje a my jsme velmi rádi, že oba monoposty MP4-19B svůj premiérový závod dokončily. Celý komplet budeme nadále vyvíjet."

Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy