Michael Schumacher bude měnit přilbu

Přilbu nové generace hodlá v brzké době použít pětinásobný mistr světa vozů Formule 1 Michael Schumacher. Společnost Schuberth, dodávající přilby i Schumimu, pracuje na upraveném designu a zvýšení akustické izolace.

Nově navržená helma bude podobná s ochranou hlavy pilotů stíhacích letounů a bude těsněji obepínat jezdcovu hlavu. „Michael si přeje, aby nová helma zachytila více hluku,“ prohlásila jeho mluvčí Sabine Kehmová. Dále dodala, že je Michael přesvědčen o tom, že pokud by nebyl vystaven takovému hluku, podával by lepší výkony, neboť by nebyl tolik rozptylován.

S přibývajícími otáčkami stále více zdokonalovaných motorů se samozřejmě zvyšuje i jejich hlučnost. Hlavní inženýr společnosti Schuberth srovnává hluk ve stávající helmě a v nově konstruované na pro laiky srozumitelných příkladech. Pilot ve stávající přilbě je vystaven hlasitosti zvuku pneumatického bucharu, v nové přilbě pak pouze hodně hlasité hudbě na diskotéce, neboť se podaří hladinu hluku snížit pod hranici 100 decibelů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy