Da Matta věří v další dobré výsledky týmu

da Matta, Cristiano | foto: Panasonic Toyota Racing

Pilotovi Toyoty dodová jistotu skvělé páté místo, které vybojoval jeho týmový kolega Olivier Panis minulý týden v Indianapolis.

Christiano da Matta musel z Velké ceny USA odstoupit už v prvním kole, ale přesto Toyota zaznamenala značné zlepšení a Panisovo páté místo je důkazem. "Dosáhli jsme v Indianapolis povzbudivého úspěchu," hovoří da Matta. "Letos to byl zatím máš nejlepší víkend a byli jsme opravdu rychlí. Trať nám docela vyhovovala a ve všech trénincích jsme byli konkurenceschopní. Kvalifikace pro mě nedopadla nejlépe, nepovedlo se mi zajet dobré kolo. Ale vím, že auto bylo pro závod dokonale připraveno. Je to škoda, že jsme nemohl závod dokončit kvůli tomu, že do mne někdo narazil v prvním kole."

"Sezónu si nepřestávám užívat, ale zároveň jsem zklamán, protože stále nejsme tam, kde bychom chtěli," dodává da Matta, jehož kontrakt s Toyotou na konci roku končí. "Sezónu jsme nezačali podle našich představ, chtěli jsme od začátku mnohem lepší výsledky. Ale to nemění nic na tom, že si pořád užíváte jizdu v závodním autě. Možná je trochu méně radosti, než kdybychom dojížděli na bodech a bojovali o pozice, o které jsme bojovat chtěli, ale pořád mne to strašně baví. Užívám si závodní víkendy a baví mne práce na autě, testování a hledání nových možností nebo řešení problémů."

Foto: Panasonic Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy