Stefan Johansson připravuje 11. tým!

Expilot Formule 1 by měl nejpozději od roku 2006 rozšířit stávající startovní pole.

Časopis Autosport přinesl zprávu, dle které Švéd připravuje návrat do F1, tentokrát však ne za volantem. Údajně má již za sebou předběžná jednání s nadřízenými orgány.

Přesto, že je stále v plánu vstup jeho soukromého týmu ještě v roce 2005, připouští expilot Ferrari a McLarenu, že reálnější je asi pravděpodobně sezona 2006.

Nic konkrétního o šasi, motoru a pilotech zatím Stefan Johansson neřekl, ale podle Autosportu jedná se svým bývalým zaměstnavatelem, stájí McLaren.

„Sleduji možnosti soukromých týmů F1. Úsilí Mezinárodní automobilové federace je velmi slibné,“ prohlásil Johansson. „Vše je zatím v úplných začátcích, ale pokud by bylo uděláno klíčové rozhodnutí brzy, je příští rok ještě reálný, ale dle mého je pravděpodobnější až rok 2006.“

Základním předpokladem pro vstup nových stájí do F1 je změna předpisů a zájem továrních týmů prodávat soukromým stájím starší šasi a motory.

Stefan Johansson nasazoval ještě v loňské sezoně v Champ Car svůj tým American Spirit, ale jeho působení v samém závěru sezony ukončil.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy