Pravidlo 107%

Včera se v Londýně sešli šéfové týmů s Charlie Whitingem, aby si odsouhlasili, jak vlastně bude vypadat Grand Prix víkend v nové sezoně 2003. Vzhledem k tomu, kolik pravidel bylo upraveno, nebylo doposud jasné, jak bude závodní víkend vypadat.

První trénink a kvalifikace sezony se má konat již za 16 dní v australském Albert Parku, ještě není přesně známo, zda budou muset vozy být po sobotní kvalifikaci odstaveny v parc ferme, bez možnosti dotankování. Toto je jeden z detailů, které musejí být vyjasněny, dalším je pravidlo o 107%.

Doposud bylo zvykem, že ti jezdci, kteří se chtějí účastnit nedělního závodu, musejí mít kvalifikační čas, který se vejde do 107% času vítěze kvalifikace. Pokud ovšem bude platit nové pravidlo o zákazu dotankování po sobotní kvalifikaci, může se stát, že jezdci, kteří pojedou s plnější palivovou nádrží, nemusejí se do tohoto limitu vejít.

Je důležité si vyjasnit, pokud se vyskytne tento případ, jestli bude mít jezdec možnost odstartovat do závodu. Doufejme, že tyto nejasnosti budou v brzké době minulostí každý tým a jezdec bude před Grand Prix Austrálie znát, jak se věci mají.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy