Vettel byl penalizován kvůli předjíždění pod červenými vlajkami v tréninku

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Komisaři potrestali Sebastiana Vettela kvůli předjíždění pod červenými vlajkami. Němec se posune o dalších pět míst na startu do zítřejšího závodu v Kanadě a přičítají se mu také tři trestné body na jeho superlicenci. Během ranního tréninku totiž předjížděl pod červenými vlajkami.

Vettelův den se ještě zhoršil. Čtyřnásobný šampion v kvalifikaci na Velkou cenu Kanady skončil už v první části a měl odstartovat (po penalizacích Verstappena) patnáctý. Po prvním kole se vrátil k mechanikům kvůli nedostatku výkonu, nakonec se ještě v závěru vydal na trať. Jeho pokusy však na postup nestačily. 

"Měli jsme problém a neměli plný výkon, takže jsme samozřejmě ztráceli na rovinkách, což je škoda. Snažil jsem se dostat do Q2 a získat čas, ale nevyšlo to. Problém neměl zřejmě co dočinění s motorem, bylo to spíše elektronické," prozradil.

Poté si jej zavolali komisaři kvůli předjíždění pod červenými vlajkami během třetího tréninku. Vettel uznal, že ráno během přerušení tréninku předjel vůz Manor Roberta Merhiho. "Ano, byla tam tehdy červená vlajka, viděl jsem Manor, nevím, jaký měl problém, ale byl hodně pomalý, tak jsem ho předjel," uvedl Němec.

Komisaři tento přestupek potrestali odsunutím o pět míst na startu a také se mu přičítají tři body na jeho superlicenci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 38 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy