Dostane nový rezervní pilot Manoru Leimer šanci i v závodě?

Stevens, Will | foto: Manor Racing

Manor včera oznámil angažování svého rezervního pilota - Fabia Leimera. Nastoupí za britský tým v letošní sezóně i do závodů?

Šampion GP2 z roku 2013 posílí F1 tým po příchodu několika zkušených inženýrů, např. Boba Bella, Lucy Furbatta či Gianlucy Pisanella (více zde). Podpis s Leimerem je dalším důležitým krokem - již se nemusí trápit s tím, že by musel narychlo někoho shánět, pokud by některý z jeho závodních pilotů nemohl nastoupit.

Manor potvrdil, že mu dá šanci v několika pátečních trénincích, jeho nasazení do závodů ale zatím nepotvrdil. U týmu zatím tahá za kratší konec o 11 kg těžší Roberto Merhi, který v kvalifikaci ani jednou nevyhrál - průměrně v nich ztrácí přes 7 desetin sekundy. Do cíle závodů dojel před Willem Stevensem pouze jednou, naposledy v Monaku.

S Leimerem do týmové kasy přibydou také další finanční prostředky. Je možné, že po dokončení finančního procesu bude nasazen i do závodů. Merhi často opakuje, že neví, zda se objeví i během dalšího závodního víkendu, protože moc peněz nemá.

"Jsme rádi, že můžeme Fabia přivítat v našem týmu. Vždy sledujeme jezdce soutěžící v nižších sériích a jejich potenciál, aby mohl pokročit do F1. Fabia mám na radaru už několik let, takže jsme potěšeni tím, že mu můžeme poskytnout příležitost k dalšímu pokroku, protože je velmi talentovaný a určitě si tuto příležitost zaslouží," uvedl včera šéf týmu Booth.

Šestadvacetiletý Leimer prohlašuje: "Jsem nadšený touto příležitostí a rád bych potěkoval týmu Manor Marussia F1 za jejich důvěru v mé schopnosti. Nadšený jsem obzvláště šancí řídit auto ve vybraných prvních trénincích.

Ale také se těším na to, že s týmem strávím hodně času na dráze, přispěji svým pozorování a zkušenostmi v inženýrských situacích a také poznám tým a fungování F1. Jde pro mě o obrovský krok a už se nemůžu dočkat, až začnu. Doufám, že týmu oplatím důvěru, kterou ve mne projevil," dodává švýcarský jezdec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy