Ferrari a Honda využívají první vývojové žetony, McLaren v Kanadě s vyšším výkonem

Honda | foto: Honda Racing F1

Ferrari a Honda využívají první žetony pro vývoj motorů. Zamíří s vylepšenými pohonnými jednotkami už do Kanady?

Z dokumentu, který dnes Mezinárodní automobilová federace zaslala týmům, vyplývá, že dva výrobci motorů již využili první žetony: Ferrari dva tři a Honda dva: "Můžu potvrdit, že v přípravě na Velkou cenu Kanady využili dva výrobci pohonných jednotek některé ze svých přidělených žetonů," píše Charlie Whiting.

Podle zákulisních zpráv se Ferrari zaměřilo na zlepšení konstrukce kolem hlavy válců. Zatím ale není jisté, zda tým vylepšené motory nasadí již tento víkend v Montrealu. V Monaku totiž šéf týmu Maurizio Arrivabene uvedl, že do Kanady na žádné nesáhnou.

"V Kanadě nepoužijeme žetony. Ale neptejte se mě kdy, protože tuto informaci nechci poskytovat Němcům. Chci trochu [italského] nacionalismu," uvedl šéf Scuderie, která připravuje velký pokrok ve výkonnosti společně s výrobcem paliv Shell - počet koní by měl stoupnout o více než 30 a dostat se na úroveň Mercedesu.


Honda využívá své první žetony, nové díly nasadí již tento víkend v Kanadě (foto: McLaren)

V Monte Carlu mlžil také šéf vývoje motorů Hondy Jasuhisa Araj: "Nemáme zatím žádné plány - nerozhodujeme o použití žetonů. Záleží na naší strategii. Prodiskutujeme to s McLarenem a rozhodneme se, pro který závod je využijeme."

McLaren bude těžit z vylepšeného motoru již tento víkend v Kanadě, jak na rozdíl od Ferrari prozradila Honda. Pro Rakousko za 3 týdny pak chystá také rozsáhlé vylepšení aerodynamiky.

Mercedes a Renault potvrdili, že žádné žetony dosud nevyužili. Německému týmu tedy zbývá 7 žetonů, francouzskému výrobci 12, Hondě 7 (2 využila) a Ferrari 7 (využilo 3).


Využití žetonů pro vývoj motorů v sezóně 2015

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy