Manor nabírá zkušené inženýry: Bella, Furbata i Pisanella

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Manor, nejslabší stáj letošní sezóny, přibírá ve snaze zlepšit svou výkonnost zkušené inženýry: Boba Bella, Lucu Furbatta či Gianlucu Pisanella.

Bývalý technický ředitel Renaultu a Mercedesu, Bob Bell, se chopí role technického konzultanta týmu, který překonal finanční problémy a vrátil se do F1. "Bude sloužit jako technický konzultant. Uplatní přitom své rozsáhlé zkušenosti z oboru, aby podporoval a radil vyššímu vedení Manoru při budování týmu a formulování ambiciózního dlouhodobého plánu," uvádí stáj v oficiálním prohlášení.

Kromě něj přicházejí další posily: bývalý hlavní konstrukce Toro Rosso Luca Furbatto a bývalý inženýr Toyoty a Caterhamu - Gianluca Pisanello. První jmenovaný bude zastávat roli šéfa konstrukce, druhý se stává hlavním inženýrem týmu.

"Start sezóny 201ř byl dramatický, ale zároveň odměňující. Dostáváme se více do rytmu, což nám umožňuje vzhlížet do budoucnosti. V této sezóně se soustředíme na to, abychom přepracovaly základy týmu a rozvinuly naše interní schopnosti. Jako vždy v F1 spoléháme na zkušenosti, houževnatost a hlad našich kolegů, takže nám je potěšením přivítat naše nové kolegy," uvádí šéf týmu John Booth.


Manor přibírá další zkušené inženýry (foto: Manor F1 Team)

"Každý z nich přináší obrovské množství zkušeností ze sportu, přidává další dimenze k našim existujícím technickým a inženýrským schopnostem. Zatímco se ve zbytku sezóny 2015 budeme pokoušet o optimalizaci naši výkonnosti, můžeme svou pozornost zaměřit také na příští kapitolu v naší historii - rok 2016 a dále," dodává Booth.

Britský tým jezdí stále pouze s loňským vozem s upravenou špičkou nosu, zatímco v továrně usilovně pracuje na přípravě nového monopostu. Dříve než pro Velkou cenu Belgie jej ale připravit nestihnou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy