Hamilton: Tým mi původně řekl, abych do boxů nezajížděl

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewis Hamilton po Velké ceně Monaka přiznal, že tým ho do boxů po výjezdu safety caru povolat nechtěl. Vše se podle něj seběhlo velmi rychle, Mercedesu i nadále plně důvěřuje.

"Opravdu nedokážu vyjádřit, jak se cítím, takže se o to nebudu pokoušet. Spoléháte na tým. Viděl jsem obrazovku, jak mechanici vyběhli ven, a myslel jsem si, že Nico zajel do boxů. Samozřejmě, že jsem kluky za sebou nemohl vidět, takže jsem si myslel, že zajeli k mechanikům," popisuje Hamilton dramatické okamžiky v závěru Velké ceny Monaka.

"Tým mi řekl, abych zůstal na dráze, ale já jsem jim odpověděl: 'Tyto pneumatiky vychladnou.' Předpokládal jsem, že ti kluci budou na měkčí sadě a já jsem byl na té tvrdší. Řekli mi tedy, ať jedu do boxů. Nepřemýšlel jsem, plně jsem věřil, že ostatní udělali totéž," líčí smutně lídr šampionátu.

Mercedes jej sice původně do boxů nechtěl povolat, ale pak si myslel, že Hamiltona stihnout odbavit a vrátit do čela závodu. V propočtech však udělali chybu, za což se Britovi dodatečně omluvili.

Po havárii Verstappena ředitelství závodu nejprve uplatnilo koncept virtuálního safety caru, skutečné zpomalovací vozidlo poslali na dráhu o něco později. Mohlo to přispět ke zmatku a oné chybě? "Netuším. Já jsem jen jezdil," uvádí Hamilton.


Zbytečná zastávka v boxech rozhodla o vítězi závodu (foto: Manor Marussia F1 Team)

Uvědomoval si, jaký má na čele náskok? "Než safety car vyjel, věděl jsem, jaký je mezi mnou a Nicem odstup. Po výjezdu safety caru mi to nedělalo starosti. Jakmile jsme se dostali za safety car, tak jsem nevěděl, jaký mám náskok."

Lewis na otázku, zda dokáže v budoucnu týmu při strategických rozhodnutích 100% důvěřovat, odpovídá jednoduše: "Ano."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy