Force India: Týmy by neměly rozhodovat o budoucnosti F1

Hülkenberg, Nico | foto: Sahara Force India

Zástupce šéfa Force Indie Bob Fernley tvrdí, že týmy by neměly rozhodovat o budoucnosti Formule 1 a určovat její pravidla. Strategická skupina podle něj neplní svůj účel a její poslední schůzka nebyla konstruktivní, jak tvrdí zástupci velkých stájí.

Strategická skupina F1 minulý týden v Londýně přišla s návrhy na radikální změny v F1, které by měly zrychlit monoposty o 5 - 6 sekund na kolo, a souhlasila i s návratem tankování. Šéfové Mercedesu a Red Bullu uvedli, že šlo o "produktivní" a "pozitivní" jednání. Realita ale podle Fernleyho byla jiná: "Musel jsem být na jiné schůzce. Podle mě vůbec nešlo o dobrou schůzku."

"Nemyslím si, že se Strategická skupina hodí pro daný účel. Osm měsíců až dva roky z ní nic nevzešlo. V předchozích dnech jsme přesně věděli, kam se ubíráme. Nemyslím si, že by týmy měly rozhodovat o směřování F1 - jim by mělo být řečeno, kam F1 směřuje. Nemyslím si, že by kdykoliv měla svůj den. Tečka," ostře kritizuje zástupce Force Indie.

Šéf Red Bullu Christian Horner souhlasil s tím, že strategická skupina doposud moc produktivní nebyla, podle něj ale má své místo: "Jediná věc, na které se Strategická skupina jednomyslně shodla, bylo zabránění pilotům, aby měnili své přilby. Jde o úspěch skupiny? Moc ne. Stojí za něco? Zřejmě ano."


Bob Fernley zkritizoval systém F1, kdy se její pravidla snaží určovat
týmy s protichůdnými zájmy (foto: Sahara Force India)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy