Mercedes a Hamilton potvrzují prodloužení smlouvy o další tři roky

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes dnes v Monaku dle očekávání potvrdil, že s Lewisem Hamiltonem prodloužili kontrakt o další tři roky.

Toto oznámení bylo již několikrát na spadnutí, před 2 měsíci britský pilot dokonce uvedl, že je z 99,6 % hotovo. Jenže přicházely neustále další průtahy, které rozdmýchávaly spekulace o možném odchodu k Ferrari.

Dvojnásobný mistr světa je vysvětloval tím, že jedná bez zástupce a musí se sám prokousávat desítkami stránek "právnického žargonu." K podpisu po ústupcích na obou stranách nakonec došlo, britský pilot si finančně polepší a stane se tak zřejmě nejlépe placeným britským sportovcem. U Stříbrných šípů zůstane další tři roky a ročně si vydělá údajně 25 milionů liber (950 mil. Kč) ročně, tj. o 5 mil. liber více než doposud.

"Vůz Mercedesu, s kterým teď jezdím, je tím nejlepším, který jsem ve své kariéře zažil. Je to zkrátka taková zábava s ním každý víkend vyrážet na trať, na limitu a s možností pokaždé bojovat o vítězství," pochvaluje si Hamilton současnou spolupráci.

"Lewis loni prožil s Mercedesem historickou mistrovskou sezónu a letos bylo prioritou s ním prodloužit kontrakt na další období. Jeho sportovní výsledky na dráze hovoří samy za sebe, navíc je skvělou osobností pro společnost. Osobně se těším na pokračování v závodění s tou nejsilnější jezdeckou sestavou v F1 a společně na další historické úspěchy," dodal sportovní ředitel Toto Wolff.

Hamilton, který vede šampionát s náskokem 20 bodů před svým týmovým kolegou, se dnes zúčastní společně s Valtterim Bottasem (Williams), Jensonem Buttonem (McLaren), Marcusem Ericssonem (Sauber), Romainem Grosjeanem (Lotus) a Kimim Räikkönenem (Ferrari) společné tiskové konference FIA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy