Alonso: Ve Španělsku jsme mohli dojet devátí, Monaku zabodujeme

Alonso, Fernando | foto: Honda Racing F1

Fernando Alonso si před víkendovou Velkou cenou Monaka myslí, že s McLarenem poháněným Hondou konečně dočkají dojezdu do cíle na bodované pozici. Velkou šanci podle něj měli už minule v Barceloně

McLaren sice ve španělské kvalifikaci dosáhl dalšího pokroku, když s oběma vozy letos poprvé postoupil do prostřední části kvalifikace, v závodě se jim však už tolik nedařilo. Domácí pilot z něj musel odstoupit poté, co si fólii z hledí vlastní přilby ucpal pravý brzdový kanálek, a Jenson Button bojoval s nevyváženým vozem a špatnou ovladatelností motoru. Jízda podle něj naháněla hrůzu a zisk bodů v Monaku i ve zbytku sezóny pod vlivem emocí vyloučil.

Alonso však měl velkou cenu dobře rozjetou a prozradil, že podle simulací McLarenu mohl v Barceloně dojet na bodech. Proto věří, že by v Monaku mohli projet cílem mezi prvními desíti: "Myslím, že v Monaku získáme body."

"Naše simulace [Velké ceny Španělska] nás až do odstoupení stavěly na deváté místo, takže šlo o první příležitost získat body. V Monaku to bude druhá. Od nynějška budeme v příštích dvou či třech závodech vždy na pomezí desátého místa. Po Rakousku to snad bude jistější - doufám v sedmé, osmé místo. To je cílem," pokračuje pro Sky Sports pilot McLarenu.

"Pro poslední část šampionátu jsem velmi optimistický, i když jde o velmi ambiciózní cíl: musíme být blízko pódiového umístění. Zlepšení a cíle zaměřená na vůz nás k tomu mají dovést, takže musíme zajistit, aby se to povedlo," přeje si Alonso.


Fernando Alonso věří, že s McLarenem dojedou v Monaku konečně na bodech
(foto: Honda Racing F1)

Jeho týmový kolega Button dodává: "Monako je pomalý okruh, kde moc na aerodynamické výkonnosti nezáleží. Potřebujete však dobré vyvážení a ovladatelnost. Věřím, že vyřešíme potíže s vyvážením, které jsme měli na mém voze v posledním závodě, takže bychom se v Monaku měli dočkat zlepšení. Ten závod jsme hodili za hlavu a myslím, že v Monaku budeme mít slušnou šanci na to, abychom pokračovali v trendu zlepšování."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy