Rozdíl mezi Red Bullem a Toro Rosso je mizivý, míní testovací pilot Gasly

Gasly, Pierre | foto: Scuderia Toro Rosso

Pierre Gasly testoval v Barceloně jak s vozem Red Bull tak Toro Rosso. Proto jeho slova mohou poskytnout poměrně zajímavé srovnání A a B týmu, které letos zatím vychází dost podobně.

Ve středu ujel Pierre Gasly s vozem Red Bull 75 okruhů a zajel čas 1:26,636 min. - Francouz měl při tomto pokusu nasazenou měkkou sadu pneumatik. Den před tím jezdil s Toro Rosso a na střední sadě zajel 1:27,639 min. Pilot GP2 tak může porovnávat silné a slabé stránky  RB11 a STR10.

Jen připomeňme, jak během týdne Helmut Marko varoval jezdce Red Bullu, že mladíci z Toro Rosso odvedli lepší práci. Byla tato kritika oprávněná? "Abych byl upřímný, rozdíly jsou velmi malé. S ohledem na čas na kolo jsou oba vozy dost podobné. Ale mezi oběma dny se také změnily podmínky na trati. A Circuit de Catalyna je známý tím, že zde hrají velkou roli.

Musíme se podívat na data, abychom pochopili, proč bylo vyvážení takové, jaké bylo. Ale celkově jsem se ve středu ve voze cítil o trošku lépe. Druhý den jsem také už lépe znal podmínky a věděl, co mě čeká. I proto byl můj pocit v autě lepší."


Gasly otestoval vozy obou týmů Red Bullu (foto: Scuderia Toro Rosso)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy