Ecclestone: Vettelovi by se příchod Hamiltona k Ferrari nelíbil

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Bernie Ecclestone si myslí, že by Sebastian Vettel příchod Lewise Hamiltona k Ferrari s velkým nadšením nevítal.

Úřadující mistr světa a lídr letošního šampionátu Hamilton se příští týden chystá k oznámení prodloužení svého kontraktu s Mercedesem, který mu již druhou sezónu poskytuje to nejrychlejší auto v poli, navzdory spekulacím o jeho snaze nechati si otevřená vrátka pro přestup k Ferrari.

Ecclestone na otázku, za který tým bude britský pilot příští rok nastupovat, odpověděl: "Lewis bude v příští sezóně na tom správném místě." Půjde o Ferrari? "Neměl by s tím problém, ale nemyslím si, že by se to Sebastianovi [Vettelovi] líbilo."

Mercedes očekává, že se s Hamiltonem dohodne na prodloužení spolupráce, byť sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff přiznal zájem ze strany konkurenčních týmů: "Lewis je hvězdným pilotem a každý tým by jej chtěl, ale já jsem OK."

Proč stále nedošlo k podpisu kontraktu, který byl již před dvěma měsíci z "99,6 %" hotov? "Nedochází k žádném zpoždění. V podstatě jsme se na podmínkách dohodli a teď to jen musí být řádně provedeno. A je to řádně prováděno."


Sebastian Vettel je spokojený se svým současným týmovým kolegou Kimim Räikkönen,
příchod Lewise Hamiltona k Ferrari by se mu podle Bernieho Ecclestonea moc nezamlouval
(foto: Red Bull Racing)

Na otázku ke stavu smlouvy Hamilton v Barceloně odpověděl: "Měli byste se opravdu zeptat Tota. Myslím, že Niki říkal o něco tom, že bude hotova před příštím závodem v Monaku. To by tedy mělo být cílem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy