V Barceloně 1. den nejrychlejší i nejpilnější Rosberg, poslední Turvey s McLarenem

Pirelli | foto: Pirelli

BARCELONA - 1. DEN TESTŮ; Dopoledne zajel nejrychlejší čas i nejvíce kol závodní pilot Mercedesu Nico Rosberg. Přes 2 sekundy na něj ztrácí Raffaele Marciello s Ferrari.

Rosberg s Mercedesem zvládl již vzdálenost převyšující jednu velkou cenu, která ve Španělsku čítá 66 kol - během dopoledne si jich Němec připsal 78. Nejméně jich má na kontě Daniil Kvjat s Red Bullem a Oliver Turvey, jenž dnes prohání McLaren s Hondou.

Tým z Wokingu také přivezl celou řadu nových dílů, které mají zlepšit mechanickou i aerodynamickou výkonnost monopostu MP4-30. "Půjde pro nás o velmi, velmi zajímavé dva dny, protože rozvíjíme novou filozofii, ze které můžeme hodně vytěžit. Je to o porozumění novému směru, kterým se chceme ubírat," potvrdil Eric Boullier.


Dopolední výsledky 1. dne testů v Barceloně

Druhým nejrychlejším je zatím testovací pilot Sauberu Marciello, který absolvoval 53 okruhů. Ferrari se usilovně snaží odhalit příčinu své nedělní ztráty na Mercedes - zda byla způsobena specifickými podmínkami na dráze nebo ne úplně fungujícími novinkami. Podle šéfa týmu Maurizia Arrivabeneho jsou ale čísla, která mají pro srovnání dobrá (více zde).

Stejný počet kilometrů ujel také Pastor Maldonado s Lotusem. Za volantem dnes dostává příležitost také několik dalších nováčků: Pierre Gasly u Toro Rosso (zítra bude jezdit s Red Bullem), jenž zvládl už 60 kol, a Nick Yelloly s Force Indií.

Odpoledne piloti přidali další porci kilometrů, čas Rosberga se již nikomu zlepšit nepodařilo. Německý pilot dnes o tři desetiny překonal svůj sobotní kvalifikační výkon, díky kterému do závodu startoval z 1. místa.

Konečné výsledky (18:00 hod)


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy