Ferrari hledá chybu - mohou za propad nové díly? Čísla jsou dobrá, realita horší

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari se snaží během testu v Barceloně získat co nejrychlejší odpověď na to, proč v neděli na Mercedesy tolik ztrácely. Nefungovaly novinky nebo za to mohly specifické podmínky na dráze?

"Máme teď trochu ztrátu. Potřebujeme pochopit, zda souvisela s touto tratí, která je pro nás náročná, nebo se týká nás. Tohle bude dobré poznat v příštích několika dnech, co zde budeme, v úterý a ve středu, abychom dokončili srovnání," uvádí šéf týmu Maurizio Arrivabene.

"Pokud je něco špatně, pak nikoho nekritizuji. Přijímám svou zodpovědnost, protože tým vedu. Pokud je něco špatně a my jsme udělali krok zpět, musíme být pokorní a říct, že jsme [u vylepšení] udělali chybu," pokračuje.

Ferrari přivezlo mnoho novinek, ty však pro závod nakonec ponechal pouze na voze Sebastiana Vettela. Podle měření by měly fungovat, ztrátu však snížit nepomohly: "Momentálně nám čísla, která máme pro srovnání, říkají, že je řešení dobré, ale realita moc dobrá není, proto musíme pracovat."

Velký rozdíl byl patrný v posledním technickém sektoru katalánského okruhu. Ty souvisely s trakcí, Arrivabeneho to ale neděsí před Monakem tolik, jako před Kanadou, kde se pojede za měsíc.


Ferrari do Barcelony přivezlo téměř nové auto, náskok Mercedesu se ale
k jejich zklamání spíše zvýšil (foto: Scuderia Ferrari)

"Když se podíváte na třetí sektor, to je sektor trakce, pak to může být horší ne v Monaku, protože pro něj máme speciální nastavení, ale pro Kanadu, pokud problém nebudeme schopni vyřešit. Nechci tedy zamířit do Kanady se stejným problém s trakcí, jinak by to mohlo být noční můrou, i kdybychom se [v Monaku] dostali na pódium," dodává šéf Scuderie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy