Marko varuje piloty Red Bullu: "Mladíci Toro Rosso odvedli lepší práci"

Verstappen, Max | foto: Scuderia Toro Rosso

Odborný poradce Red Bullu, Helmut Marko, vyslal varování Danielovi Ricciardovi a Daniilovi Kvjatovi. Ve Španělsku podle něj méně zkušení piloti B-týmu Toro Rosso odváděli lepší práci.

Red Bull do Barcelony přivezl rozsáhlý balík vylepšení včetně nového ultra-krátkého nosu, kolem kterého postavil nový aerodynamický balík. Oba jezdci s vylepšeným vozem postoupili do poslední části kvalifikace, kde Kvjat obsadil 8. a Ricciardo 10. místo.

Zcela je však zastínili mladíci z Toro Rosso: Carlos Sainz nadchl své domácí příznivce 5. nejrychlejším časem a Max Verstappen skončil šestý. Pro mateřský tým používající stejnou pohonnou jednotku Renault to byla studená sprcha.

A jako lvi bojovali v nedělní velké ceně. Ricciardo sice skončil sedmý, ale Sainz v posledním kole předjel Kvjata, po němž projel cílem teprve 17letý Verstappen. "Naši zavedení kluci by si měli dávat pozor. Ti méně zkušení paradoxně odvedli lepší práci," varuje Marko piloty Red Bullu.


Carlos Sainz v Barceloně předvedl výborný výkon, po kterém Helmut Marko
vyslal pilotům Red Bull výstrahu (foto: Scuderia Toro Rosso)

"Dva z nich jsou něčím výjimečným," chválí pro Kleine Zeitung jezdeckou sestavu Toro Rosso, které po Malajsii bylo dokonce v šampionátu před Red Bullem. "Tvrdě jsem bojoval za Sainze. Neměl moc přátel či podporovatelů, ale na to jsem zvyklý."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy