Nespokojený Lotus své piloty kvůli vzájemné kolizi ve Španělsku varoval

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Šéf traťových činností Lotusu, Alan Permane, byl velmi nespokojený s počínáním svých pilotů ve Velké ceně Španělska, v jejímž průběhu došlo ke vzájemnému kontaktu.

Grosjean byl příliš dlouhý na konci cílové rovinky, což jej zpomalilo, když se vracel na dráhu v zatáčce č. 2. Ztratil přitom jednu pozici a po vnějšku jej ještě začal předjíždět jeho týmový kolega Pastor Maldonado. Přední částí vozu se jej však dotkl a poškodil zadní křídlo Venezuelana.

"Samozřejmě, že jsem s tím velmi nespokojený. Prošel jsem to s oběma a obrazně jsem jim trochu stloukl hlavy dohromady. Je to těžké absolutně 100% ukázat prstem na jednoho z nich, bylo to však zbytečné," říká frustrovaný Permane.

"Nemusí to dělat. Dávám jim před závodem jasně najevo, že neočekávám jejich vzájemné vyřazení. Je to tedy škoda, protože oba vozy byly silné a Pastor mohl mít velmi, velmi povedený závod," pokračuje zástupce Lotusu.

Maldonado pak jezdil s poškozeným křídlem a tým se rozhodl během zastávky v boxech pro jeho neobvyklou úpravu - poškozenou bočnici utrhli a pustili jej zpět do závodu: "Dostali jsme zprávu od Charlieho [Whitinga, ředitele závodu]. Největším problémem byl kus, který vlál kolem. Kdyby se utrhl a do někoho narazil, tak tomu plně rozumím - proto jsme auto povolali do boxů a odstranili ho."


Romain Grosjean svedl s Pastorem Maldonadem ve Španělsku ostrý souboj
(foto: Lotus F1 Team)

"V tom okamžiku jsme si o něj dělali trochu obavy, ale kontaktovali jsme ředitelství závodu a dobře se na to v TV podívali. Nešlo o strukturální část, ta bočnice křídlo trochu stabilizuje, ale my jsme byli spokojeni.

Po zastávce v boxech, když bylo jasné, že v závodě nic nezískáme, tak jsme se rozhodli kvůli tomu auto stáhnout. Bylo by to příšerné riskovat a skončit se zraněním Pastora nebo s něčím jiným absolutně kvůli ničemu - proto jsme zastavili," dodává Permane.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy