Co zapříčinilo odstoupení Alonsa ve Španělsku?

Alonso, Fernando | foto: Honda Racing F1

Odtržený štítek z hledí helmy donutil Fernanda Alonsa odstoupit ze své domácí velké ceny. To se McLarenu nelíbí. Vzniknou místa, kde bude pouze možné odtrhávat štítky?

Odtržený štítek z hledí vlastní helmy znamenal konec pro Fernanda Alonsa v jeho domácí Grand Prix. Eric Boullier, šéf závodního týmu McLaren, se teď zlobí. Utržené hledí se totiž dostalo do španělovova brzdového kanálku (pravého zadního), který ucpalo. Ty se přehřály a jezdci odešly brzdy. Celá situace navíc měla dramatickou dohru v boxech.

Fernando totiž s nefunkčními brzdami málem srazil mechanika, který zvedá přední část auta. Ten jen na poslední chvíli dokázal uskočit: "Zapříčinil to utržený štítek z helmy, máme video, které to dokazuje," potvrdil Eric pro 'Autosport'. "Vlétlo to přímo do brzdového kanálku a zamezilo to proudění vzduchu.

Brzdám se pak nedostávalo chlazení, což byl důvod, proč v rámci dvou kol teploty enormě vzrostly. Brzdová kapalina se přehřála a pak jsme přišli o brzdy. Byla to opravdu velká smůla, že se fólie z hledí trefila přímo do brzdového kanálku." 


Pravděpodobnost, že se odtržený šítek z hledí helmy zachytne přímo v brzdovém kanálku, je malá... (foto: Honda Racing F1)

Není to poprvé, co se něco takového stalo, jak si Boullier vzpomíná - v Belgii 2013 stejný problém vyřadil Räikkönena (tehdy ještě Francouz velel Lotusu): "Vzpomínám si, že se stejně hloupá věc stala Kimimu. Je jasné, že ho jezdci potřebují. Ale je třeba zvážit, na jakých místech je mohou odhazovat. Asi bude třeba v budoucnu něco udělat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy