Hamilton očekává oznámení smlouvy s Mercedesem v Monaku

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Dlouho očekávaná nová smlouva Lewise Hamiltona s Mercedesem by měla být oznámena příští týden v Monaku.

Dvojnásobný mistr světa popírá, že by jednání skončila ve slepé uličce kvůli požadavkům na výši platu. Podle něj je vše v pořádku a prodloužení smlouvy je na spadnutí: "Dočkáte se toho v Monaku. V Monaku pro vás budu mít určitou novinku," uvedl Hamilton.

Brit v šampionátu vede po pěti závodech nad svým týmovým kolegou o 20 bodů a podle médií by se podle nového kontraktu mohl těšit až na 40 milionů dolarů ročně (téměř miliardu Kč). Ten současný vyprší na sklonku této sezóny, o prodloužení vyjednává sám jezdec bez jakéhokoliv zástupce již několik měsíců.

V březnu Hamilton prohlásil, že je z 99,6 % hotovo a že zbývá vyřešit jen pár právních záležitostí, od té doby je však stále ticho po pěšině. Jezdec si stěžoval, že musí pročítat spoustu odborného testu, což vše prodlužuje.


Lewis Hamilton se v Monaku chystá oznámit prodloužení smlouvy s Mercedesem
(foto: Daimler AG)

"Poprvé vyjednávám sám a netušíte, kolikrát jsem si už musel přečíst přibližně 80 stránek. Je to tolik čtení, a navíc všechno v právnickém žargonu. Takže jde o celkem dost nepříjemnou věc, mám-li být upřímný," uvedl na začátku dubna Hamilton, který společně s Fernandem Alonsem (McLaren) a Sebastianem Vettelem (Ferrari) už teď patří mezi tři nejlépe placené piloty F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy