Mercedes náskok na soupeře překvapil: Důležité znamení pro zbytek sezóny

Pirelli | foto: Pirelli

Mercedes má letos nejrychlejší auto v poli, velikost náskoku na soupeře včetně Ferrari je ale v Barceloně překvapila. Vyhráli závody ve vývoji a očekávají, že budou dominovat i ve zbytku sezóny.

Nico Rosberg na otázku, zda jej náskok ve Velké ceně Španělska překvapil, odpověděl: "Ano, protože byl mnohem vyšší, než jsme v poslední době vídávali - mnohem vyšší než v Bahrajnu, mnohem vyšší než v Šanghaji, v Malajsii. Pro nás jde tedy o velký krok správným směrem."

"Je to pro nás trochu překvapení. Ale jen to ukazuje, že máme momentálně skvělý tým, všichni odvádějí fantastickou práci a vývojové závody jsme tento víkend ve srovnání s Ferrari vyhráli, což je důležité znamení pro zbytek sezóny," pokračuje Rosberg.

Jeho týmový kolega Lewis Hamilton, jenž nakonec dojel druhý, stručně souhlasí: "Opravdu nemám co dodat. Dobrá otázka, dobrá odpověď."

Jak si náskok Mercedesu vysvětluje pilot Ferrari Sebastian Vettel? "Buď nám neseděla trať, nebo podmínky opravdu sedly Mercedesu. Myslím, že to bude jeden z těch důvodů, protože když byste vzali průměr, tak jsme jim v posledních několika závodech byli blíže. Proto se těším do Monaka a na to, že jim opět budeme blíž."


Nico Rosberg s Mercedesem v Barceloně (foto: Daimler AG)

Jenže Ferrari v posledním pomalém sektoru, který je dobrým indikátorem pro Monako, ztrácelo přes půl sekundy. Je to povzbuzením pro Mercedes před dalším závodem? "No, určitě to není špatná věc. Nevím, jestli je 100% reprezentativní, ale rozhodně to vypadá dobře, to jo," reagoval Rosberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy