Barcelona prodloužila smlouvu, v kalendáři F1 ji uvidíme ještě minimálně další čtyři roky

gp španělska | foto: Mercedes AMG F1 Team

Okruh v Barceloně měl smlouvu ještě na příští rok, v pátek však bylo podepsáno její prodloužení a to znamená, že Katalánsko bude hostit Velkou cenu Španělska až do roku 2019.

Smlouva okruhu s Berniem Ecclestonem měla vypršet příští rok, včera však byly dohodnuty podmínky a podepsáno prodloužení o další tři roky.

"Jsme rádi, že můžeme oznámit prodloužení smlouvy během takto výjimečného roku, kdy slavíme dvacáté páté výročí pořádání Velké ceny Španělska na tomto okruhu," uvedl šéf Vincenc Aguilera.

Před pár roky to přitom s budoucností hostování podniku Formule 1 nevypadalo v Katalánsku příliš dobře, hovořilo se o střídání s okruhem ve Valencii, avšak to nebylo nikdy realizováno a tamější okruh dokonce z kalendáře zmizel úplně. Nyní však Barcelona následuje například Malajsii, když okruh v Sepangu také prodloužil smlouvu a to do roku 2018. 

Otazník však visí nad jinými evropskými tratěmi. Německo (letošní závod na okruhu Nürburgring) letos poprvé po půl století vypadlo z kalendáře F1 a mračna se stahují také nad Velkou cenou Itálie v Monze. Tamější slavný historický okruh má smlouvu platnou do roku 2016 a na jeho prodloužení se zatím jeho zástupci s Berniem Ecclestonem nedohodli.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy