Arrivabene: K čemu by mi byl Hamilton, když mám Vettela?

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene odmítá přestup Lewise Hamiltona k Ferrari. Nechápe, k čemu by jim byl, když mají Sebastiana Vettela.

Lewisovi Hamilton protahuje podpis smlouvy s Mercedesem, proto se začalo spekulovat o tom, že možná začíná přemýšlet o zadních vrátkách a možném přestupu k Ferrari. To se ale s Mercedesem mělo dohodnout, že o něj nebude usilovat.

Arrivabene nyní vysvětluje proč: "K čemu bych potřeboval Lewise Hamiltona, když mám těžkou váhu, jako je Vettel? Raději bych se pro spojení se Sebastianem poohlédl po mladém, talentovaném jezdci."

Německá média uvedla, že se Scuderia zajímá o služby Valtteriho Bottase, s nímž měla dokonce podepsat předběžnou smlouvu od roku 2017. Ve Finsku to ale popírají. Arrivabene je zatím spokojený s Kimim Räikkönenem, který v posledním závodě předvedl výborný výkon, když dojel druhý.

"Pokud bude takto pokračovat, prodloužíme s ním o další rok. Ale samotná výkonnost je jen jednou z věcí: líbí se mi, jak spolupracují se Sebem. Někdy dokonce společně cestují - tyto věci tedy rozhodnutí ovlivňují."


Sebastian Vettel si s Kimim Räikkönenem rozumí (foto: Scuderia Ferrari)

"Před sezónou jsem slíbil, že médiím nikdy nebudu lhát. Buď neřeknu nic, nebo nezalžu. Ale dát přesnou odpověď na tuto otázku je příliš brzy," komentuje Arrivabene podepsání předběžné smlouvy s Bottasem od roku 2017.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy