Massa: Alonso by mohl skončit, pokud McLaren nezačne příští rok vyhrávat

Alonso, Fernando | foto: McLaren

Felipe Massa přemýšlí o těžké situaci svého bývalého týmového kolegy Fernanda Alonsa, který se s McLarenem - Hondou potácí na chvostu startovního roštu. Pokud příští rok nezačnou vyhrávat, mohl by svou kariéru ukončit.

Brazilec po boku Alonsa strávil u Ferrari čtyři roky. Nyní nepřímo vyzývá McLaren k urychlenému zlepšení, jinak by to Alonso nemusel vydržet a od projektu s Hondou by mohl předčasně odstoupit.

"Alonso není jednoduchým člověkem. Potřebuje výsledky. Má osobnost, která chce být pouze vpředu. Letos práci s týmem vydrží, ale pokud se příští rok věci nezmění, mohl by si to rozmyslet. Nevím, co udělá. Možná svou kariéru ukončí," přemítá Massa pro UOL Esporte.

Podle Rona Dennise však Alonso podepsal s McLarenem tříletou smlouvu: "Má s námi řádný tříletý kontrakt bez jakýchkoliv opcí, je to takhle jednoduché. To jsme mu chtěli nabídnout a on to chtěl podepsat. Jednodušeji to už říct nejde, ne?"

Massa ale očekával, že na tom McLaren s Hondou bude po vstupu do závodní sezóny lépe, než na tom momentálně jsou. Očekává však, že se zlepší: "Bylo také jasné, že to pro ně nebude jednoduché. Nová pravidla jsou velmi složitá a trvá to, stejně jako Ferrari a Renaultu. Honda má za těmito týmy roční zpoždění, ale zlepší se a v roce 2016 budou konkurenceschopnější."


Fernando Alonso u McLarenu prochází zkouškou trpělivosti, naposledy dojel
v Bahrajnu na jedenáctém místě (foto: Honda Racing F1)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy