Williams: F1 by měla zvážit každý nápad

Williams, Claire | foto: Williams F1 Team

Claire Williamsová věří, že Formule 1 by měla vyhodnotit všechny nápady, když se o budoucím směřování sportu bude jednat v nadcházejících týdnech.

Na setkání Strategické skupiny, které je v plánu 14. května, budou diskutovány možné cesty pro F1 roku 2017. Jedním z příkladů je zavedení levnějších motorů pro týmy ze středu pole. "Momentálně je ve vzduchu hodně návrhů," říká Claire Williamsová, zástupkyně šéfa týmu, pro server Motorsport.com. 

"Vše je to o tom, abychom se pokusili najít lepší dobro v F1, pro užitek týmů a pro udržitelnost našeho sportu pro fanoušky, kteří náš přijdou sledovat anebo si nás zapnou v televizi. Myslím, že musíme vyhodnotit každý nápad a rozhodnout se, co je na konci dne nejlepší pro sport a tímto procesem momentálně procházíme."

Williams však myšlenku levnějších motorů pro zákaznické týmy úplně nepodporuje. "Myslím, že otázka, na kteoru byste se měli ptát, je, jestli by nějaký tým chtěl kupovat druhotné motory. Ano, samozřejmě, že tu jsou finanční důsledky koupět 'A' motoru, ale každý tým bude chtít koupit 'A' motor kvůli výkonnové deltě."

Co se zvěstí o výkonové paritě mezi motory týče, Williamsová říká: "Myslím, že je to konverzace pro setkání Strategické skupiny."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy