Kovalainen kritizuje Caterham: Neměl jsem tam tak dlouho zůstat

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Bývalý pilot F1, Heikki Kovalainen, lituje toho, že moc dlouho důvěřoval týmu Caterham. Ten se jej na konci sezony 2012 zbavil.

Od té doby se v F1 objevil už jen při zaskakování za Kimiho Räikkönena u Lotusu na konci sezony 2013. Aktuálně jezdí Fin závody japonských GT. Jeho kariéra v F1 začala v roce 2007 u Renaultu, odkud přešel do McLarenu a dále do Caterhamu. Právě rozchod s Caterhamem jej dodnes mrzí. 

U něj se už ale dobrého auta nedočkal - nejlepším výsledkem tříletého působení u tohoto týmu je 12. místo z GP Japonska 2010. "Myslím, že jsem týmu zůstal až moc dlouho loajální. Na konci sezony 2011 jsem měl já i veřejnost pocit, že jsem opět začal jezdit skvěle," řekl Heikki Kovalainen pro 'Autosport'.

Na konci sezony měl jezdec "nabídku od velkého týmu". Rozhodl se ale zůstat u Caterhamu. "Tony [Fernandes] a management týmu mi slíbili, že tým půjde nahoru. Takže jsem zůstal loajální. Při zpětném pohledu je to chyba." Nejvíce zklamaný ale není ze svého rozhodnutí, ale z chování týmu na konci sezony 2012.


Caterham Kovalainenovi ani nepoděkoval... (foto: Caterham F1 Team)

Tým se jej po konci sezony zbavil, stejně jako Vitalije Petrova - místo nich vzal dva platíci jezdce: Charlese Pica a Gieda van der Gardeho. "Co mě mrzí dodnes, je to, že mi nikdo z týmu veřejně nepoděkoval za moje služby. Dostal jsem od týmu SMS, že mě nahrazují platícím jezdcem. To bylo vše."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy