Villeneuve: Manor do F1 nepatří

Stevens, Will | foto: Manor Racing

Jacques Villeneuve si nemyslí, že by tým Manor patřil do Formule 1. Podle něj by měla stáj přestoupit spíše do nějaké nižší série.

Na tým Marussia-Manor jsou rozporuplné názory. Někteří oceňují, že se stáji podařilo zachránit a přežít i v tak obtížném ekonomickém klimatu, který v F1 panuje, a že jsou díky ní na startu další dva monoposty. Jenže druhá skupina zpochybňuje přínost dvou vozů, které jsou prakticky odsouzeny k boji o předposlední místo.

Bernie Ecclestone by zřejmě stáj až tak nepostrádal a neodstartování do VC Austrálie jej vyloženě vytočilo. Podle Brita totiž Manor neměl nikdy v úmyslu v Austrálii do závodu odstartovat a zúčastnil se závodního víkendu proto, aby dostal peníze za minulý rok. Podobný názor na malý tým z Banbury má i Jacques Villeneuve.

Kanaďan nespatřuje žádnou výhodu v jejich působení v F1: "Ten tým není hodný Formule 1." Podle něj do nejvyšší třídy motorsportu prostě nepatří: "Když je jejich auto o 5 vteřin na kolo pomalejší, pak samozřejmě ne," řekl pro španělské noviny 'AS'. 


Tým pracující na voze Roberta Merhiho při GP Bahrajnu (foto: Manor Marussia F1 Team)

Místo toho doporučuje Manoru, aby se poohlídl po jiné závodní sérii: "Bylo by lepší, kdyby byli v GP2 nebo Světové Serii Renault. Možná by se tam prosadili." Manor byl založen v roce 1990 Johnem Boothem.

Určitě se nejednalo o špatné jméno v motorsportu, vždyť Jenson Button nebo Lewis Hamilton v tomto týmu získali titul v britské formuli Renault. Aktuálně má tým aktivity mimo F1 ještě také v AutoGP nebo Světové sérii Renault.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy