Smedley: Cílem Williamsu je zrychlit vývoj, stáhnout Ferrari a udržet za sebou Red Bull

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Williams dle svého ředitele výkonnosti, Roba Smedleyho, potřebuje zrychlit vývoj, aby dostihl Ferrari a odolal tlaku Red Bullu.

"Máme teď za sebou čtyři závody a je celkem jasné, jaké je pořadí. Máme pro Barcelonu několik vylepšení. Myslím si, že to bude ta stará výzva - znovu do Barcelony dostihnout Ferrari, obzvlášť pokud jde o závodní rychlost, to je naším cílem," popisuje Smedley.

"Myslím, že teď celkem dobře optimalizujeme balík, který máme. Přijde toho ještě více, ale ne obrovské kousky oproti tomu, co teď máme. Musíme ale vyvíjet šasi - nebo celý balík auta - rychleji a ve vyšším tempu, pokud chceme dostihnout lidi před nimi. A našim prvořadým cílem je tyto lidi dohnat," pokračuje inženýr, který má u Williamsu na starosti výkonnost.

Uvědomuje si také, že jim brzy bude dýchat na záda Red Bull, který se trápí se spolehlivostí pohonných jednotek Renaultu, jakmile vyřeší své potíže: "Vždy musíme mít na mysli, že za sebou máme obrovskou, technicky velmi schopnou organizaci za námi v podobě Red Bullu, který bude silnější, než doposud, jakmile dají své věci dohromady."


Cílem Williamsu je porazit ve Velké ceně Španělska Ferrari (foto: Williams F1 Team)

"Musíme se dívat kupředu, ale také sledovat, co se děje za námi. Máme co do činění s obrovskými, velmi dobře organizovanými týmy: s Ferrari před námi a Red Bullem za sebou. To je herní pole, které sledujeme," dodává Smedley pro ESPN.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy