Boullier: To nejhorší období je za námi

Button, Jenson | foto: McLaren

McLaren s Hondou má podle závodního ředitele Erica Boulliera to nejhorší už za sebou. Pro Barcelonu chystají zlepšení spolehlivosti a výkonnosti šasi i pohonné jednotky.

Zatímco v Austrálii dojel McLaren do cíle se ztrátou 2 kol, v Bahrajnu skončil Alonso za body na 11. pozici. Výkonnostní pokrok je patrný, stále se však objevují problémy se spolehlivostí, na které naposledy doplácel Jenson Button. Kvůli elektrickému problému nejezdil v trénincích a nakonec nenastoupil ani do závodu.

"Očividně máme stále s jedním vozem potíže. Ten druhý jezdil po celý víkend bez problémů, což je povzbuzující. Je to příjemné pozorovat, že můžeme dosahovat určitého pokroku. Už jsme téměř připraveni zaslouženě zabodovat," říká Boullier pro ESPN.

"Stále jsme daleko od toho, kde bychom chtěli být. Myslím si, že to ale v určitém smyslu vypadalo hodně dramaticky a nyní ty krušné chvíle máme za sebou, takže jde o pokrok," tvrdí závodní ředitel McLarenu, jenž pro Barcelonu připravuje celou řadu vylepšení.

Kromě vyššího výkonu pohonné jednotky Hondy se tým zaměří hlavně na spolehlivost: "Program spolehlivosti stále pokračuje. Je to příjemné, že Fernando odjel svůj druhý závod v řadě za sebou bez problémů, ale Jensonovo aute stále není dost dobré."


McLaren s Hondou má to nejhorší za sebou, získá v příští
velké ceně své první letošní body? (foto: McLaren)

"Balík spolehlivosti víceméně funguje, ale stále ještě ne na takové úrovni, jakou bychom si přáli. Pokud jde o vyspělost projektu, je stále ještě velmi, velmi mladý," dodává Boullier, který se svým týmem ve Španělsku očekává velký pokrok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy