Hamilton jako hrozbu vnímal spíše Rosberga než Ferrari

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewisovi Hamiltonovi v boji o vítězství v Bahrajnu vozy Ferrari moc starostí nedělaly, větší hrozbu vnímal ze strany svého týmového kolegy Nica Rosberga. Vrací se i k těsnému duelu po jeho výjezdu z boxů, kdy měl oba soupeře těsně za sebou.

Na tiskové konferenci na otázku, zda během Velké ceny Bahrajnu vůbec nastala chvíle, kdy by se obával o to, že by s ním o vítězství mohla bojovat Ferrari, Hamilton odpověděl: "No... po většinu času jsem opravdu viděl pouze Nica."

"Samozřejmě, že na začátku závodu to nebylo lehké ujet klukům za mnou, ale ke konci stintu se to poté trochu zlepšilo. A později byl za mnou Nico. A pak mi dali na vědomí, že Kimi jezdí dlouho, takže bude v posledním stintu velmi rychlý, ale myslím si, že jsem to měl z velké části pod kontrolou," popisuje vítěz závodu.

"Zažil jsem ale podobnou situaci jako Nico. Nestála mě očividně tolik, ale brzdy se docela dost zahřívaly, obzvlášť v provozu. Několik posledních kol jsem tedy musel trochu zpomalit, jinak si nemyslím, že bychom měli nějaký problém," věří britský pilot, za kterého se po jeho prvním výjezdu z boxů těsně zavěsili Vettel bojující s Rosbergem.


Po zastávce v boxech se Hamilton vrátil na trať těsně před Rosberga
bojujícího s Vettelem (foto: Daimler AG)

Vnímal Hamilton, co se za ním v tu chvíli odehrává? "Rozhodně jsem to viděl, protože jsem nečekal... V boxech jsem zajel docela daleko... Myslím, že jsem měl slušný náskok, a pak najednou jsem vyjížděl z boxů a oni byli hned za mnou.

Měl jsem celkem pomalou zastávku a to je podle mě tím přirozeným důvodem, proč se náskok snížil. Vyjel jsem z boxů, brzdil do první zatáčky a viděl jsem je v mém levém zrcátku a řekl jsem si: 'Ó, můj Bože, tohle je těsné!' Ale byla to velká legrace. Opravdu dobrá zábava," dodává Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy