Co je podle Räikkönena třeba k poražení Mercedesu? Nestačí jen odlišná strategie

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen po včerejším závodě, v němž skončil druhý, hovořil o tom, co je zapotřebí k poražení Mercedesu.

Fin s Ferrari předvedl v závěru na měkkých pneumatikách parádní stíhací jízdu a dvě kola před koncem předjel Mercedes Nica Rosberga, aby projel cílem jen o 3 sekundy za vítězným Hamiltonem. Je jedinou možností k poražení německého týmu odlišná strategie, kterou zvolil?

"No, nemyslím si, že to je jediný způsob. Na některých okruzích se jim můžeme dostat blíže, jinde ne. Podle mě je ale prvořadým krokem zlepšení našeho balíku. K tomu v budoucnu dojde, pak jim snad budeme blíže," odpovídá Räikkönen.

"Jedním krokem je také se kvalifikovat výše, lépe odstartovat a od toho se odrazit. Myslím, že jsme dnes měli slušnou rychlost, ale když jste za jinými vozy, pak samozřejmě ztrácíte sekundy a nakonec za to zaplatíte," pokračuje pilot Ferrari.

"Myslím, že jen musíme pokračovat v práci a vylepšovat balík a to, jak děláme určité věci. Jsem si jistý, že se tam dostaneme, a pak budeme moci každý víkend bojovat o vítězství," věří v úspěch svého týmu, který během zimy dosáhl velkého pokroku.


Kimi Räikkönen v Bahrajnu vybojoval druhé místo, Ferrari podle něj bude mít brzy
na to, aby pravidelně vyhrávalo (foto: Scuderia Ferrari)

Byl dán hlavně práci na pohonné jednotce? "Velkou část toho samozřejmě tvoří motor, došlo k velkému zlepšení výkonu a spolehlivosti. Ale nemůžete tomu vděčit za všechno. Hodně se zlepšilo auto: má mnohem více přítlaku, kvůli tomu se mnohem lépe ovládá a celý balík je dobře poskládaný dohromady.

Podle mě je klíčové to, že se o trochu zlepšily všechny oblasti a lidé navíc spolu těsněji spolupracují, jako tým táhnou více za jeden provaz, a konečný výsledek je takový, jaký máme nyní.

Jak jsem dříve uvedl, jsem velmi spokojený s tím, jak se věci vyvíjejí, s týmem. Myslím, že to moc lidí po minulém roce nečekalo, že budeme v takové pozici tak brzy. Nyní se ubíráme správným směrem, takže se tam určitě dostaneme. Chceme častěji vyhrávat závody a musíme mít jen trochu trpělivosti a pokračovat v dosavadní práci," dodává Räikkönen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy