Button Rosbergovi: Činy hovoří hlasitěji než slova

Rosberg, Nico | foto: Daimler AG

Jenson Button hodnotí současnou situaci mezi piloty Mercedesu. Nico Rosberg by si podle něj neměl veřejně stěžovat, ale raději zabrat.

"Mluvit v tisku o něčem, s čím nejste spokojeni, Lewise učiní pouze silnějším. On je velmi konkurenceschopným jedincem, když má hlavu na správném místě. Musíte jej předčit v jiných oblastech," říká Button, který s Hamiltonem strávil u McLarenu tři sezóny.

"Nemyslím si, že by byl někdo na jedno kolo rychlejší, ale na vzdálenost závodu? Možná. Je to o tom vymyslet cestu kolem něj a převýšit ho. To je oblast, na které musíte pracovat. Můžete vykládat o jeho porážení, ale každý závod, kdy Lewis vyhraje, to jenom zhorší.

Nico není spokojený a má na to právo, ale na co můžete poukázat. Vím, jaké to je, když bojujete na čele a jste pod takovým tlakem. Někdy to zraní vás, jindy týmového kolegu," pokračuje šampion z roku 2009. Rosberg si po závodu v Číně stěžoval na pomalou jízdu Hamiltona, který tím ohrozil jeho druhé místo.

Tento víkend čeká jezdce v Bahrajnu za umělého osvětlení další bitva: "Nico se může v příštím závodě vrátit. Minulý rok byl v Bahrajnu silný a tento víkend by mohl vyhrát. Všechno to je za ním, a jestli bude pokračovat a příští závod vyhraje, může se zas dostat nahoru."


Nico Rosberg musí podle Jensona Buttona méně mluvit a
více zabrat už v kvalifikaci (foto: Daimler AG)

"Je to emoční kolotoč a snažit se pochopit, jaké to je být závodním pilotem, je velmi těžké. Tlak je strašně vysoký. Nevím, s čím byste to mohli srovnat. Lewis vyhrává 8 z 10 na Nicem, to je pro mě hodně. Nemusím k tomu nic dodávat...

Když bojujete na čele, budete mít spory, protože jste oba ve stejném voze a oba chcete vyhrát. Budete vzájemně nesouhlasit. To je závodění. Kvalifikujte se na čele a nedopusťte to. Když jste vpředu, máte právo první volby," dodává Button bro britský Mirror.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 50 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy