Hamilton přiznává, že jel pomalu a Mercedes ho několikrát vybízel ke zrychlení

Hamilton, Lewis | foto: Mercedes AMG F1 Team

Na tiskové konferenci po Velké ceně Číny to mezi Nicem Rosbergem a Lewisem Hamiltonem trochu zaskřípalo. Němec vítěze závodu obvinil, že myslel jen na sebe a jel zbytečně pomalu.

Lewis pak přiznal, že jej tým několikrát vybídl k tomu, aby zrychlil, na což ale adekvátně nereagoval, protože chtěl šetřit pneumatiky.

Na otázku, zda zrychlil, když jej k tomu tým opakovaně vybízel, Hamilton odpovídá: "No, nikdy nedošlo k tomu, že bych... Chci říci, že jezdím tak tvrdě, jak jen můžu, ale v rámci omezení daných pneumatikami."

"Oni na mě opakovaně promlouvali v rádiu a žádali mě o zrychlení, ale já na to: 'No, snažím se pečovat o tyto pneumatiky, obecně mám...,' hledá při vysvětlování slova lídr šampionátu, poté sáhne k přirovnání.

"Je to jako byste měli sto liber a během stintu byste je museli moudře utratit. Snažil jsem se co nejvíce natáhnout svůj stint, zatímco jsem udržoval..." V tom jej přerušuje Sebastian Vettel z Ferrari, který skončil třetí: "A kolik liber ti na konci zbylo?"


Lewis Hamilton na pódiu v Šanghaji oslavuje své další vítězství (foto: Daimler AG)

"Doufám, že jsem byl na konci stále dost bohatý," odpovídá Hamilton, který možná jel o něco pomaleji, než mu technika a nakonec i pneumatiky umožňovaly.

Jeho týmový kolega Rosberg si na to ale nemůže stěžovat (více zde) a příčinu porážky musí hledat především u sebe a začít třeba už v kvalifikacích, kde o víkendu potřetí za sebou prohrál, byť velmi těsně - jen o 42 tisícin sekundy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 42 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy