Niki Lauda ostře kritizuje Alonsa: Je sobecký

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Niki Lauda si neodpustil ostrou kritiku Fernanda Alonsa. Podle něj je Španěl sobecký. Naopak Sebastian Vettel je veselá duše.

Pět let v řadě se snažil Fernando Alonso s Ferrari získat titul. Několikrát byl tomuto cíli blízko, nakonec jej však nikdy (s Ferrari) nezískal. Na konci roku se cesty Alonsa a Ferrari rozdělily poté, co Fernando zamířil zpět k McLarenu. Tam se chce pokusit o další útok na svůj třetí titul mistra světa.

Po odchodu Alonsa se však forma Ferrari zlepšila a tým stoupá strmě vzhůru. Se Sebastianem Vettelem a novým šéfem týmu, Maurizio Arrivabenem, přišel do Maranella čerstvý vítr. Ten se postaral o vítězství Italů již v druhém závodu roku. Podle Nikoho Laudy, který dlouhá léta také jezdil za Ferrari, je důvodem vzestupu stáje právě odchod Alonsa z týmu.

"Alonso je sobecký a má negativní vliv [na tým]," řekl Niki pro italský 'La Repubblica'. "Jak se dá tým motivovat, když jej jezdec neustále demotivuje?" Přesně opačně vnímá Rakušan Sebastiana Vettela: "Sebastian má veselou povahu."


Odchod Alonsa od Ferrari stáji pomohl, míní Lauda (foto: Scuderia Ferrari)

Lauda má k Ferrari velký vztah, vždyť s tímto týmem vyhrál dva tituly. Momentálně ale pracuje ve službách Mercedesu. Návrat do Itálie tedy vylučuje: "Moje smlouva s Mercedesem je do roku 2017. A šéf Ferrari, Sergio Marchionne, mě chce jako rivala, ne jako kamaráda."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy