Hamiltona od podpisu zdržuje čtení obsáhlé smlouvy - 80 stran právnického žargonu

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton sám vyjednává s Mercedesem prodloužení své smlouvy, zdržuje jej však čtení jejího obsahu. Pilot se musí probrat osmdesáti stránkami právnické řeči.

Britskému jezdci kontrakt vyprší po letošní sezóně, nějakou dobu už ale s Mercedesem jedná o jeho prodloužení. Před dvěma týdny v Sepangu očekával jeho finální podepsání: "Mělo by k tomu dojít tento týden. Není důvod, proč ne. Upřímně, je na 99,6 % hotov."

Jenže po přesunu do Číny prozradil, že k tomu stále nedošlo. Protože při vyjednávání nepoužívá žádného zástupce, musí veškeré papírování a probírání veškerých detailů zvládnout sám. A to je časově náročné.

Na otázku, zda k podpisu dojde tento týden, Hamilton pro Sky Sports odpovídá: "Myslím, že to je nepravděpodobné. Jasně, před minulým závodem jsem řekl, že bude do týdne hotovo. Poprvé vyjednávám sám a netušíte, kolikrát jsem si už musel přečíst přibližně 80 stránek.

"Je to tolik čtení, a navíc všechno v právnickém žargonu. Takže jde o celkem dost nepříjemnou věc, mám-li být upřímný," dodává Hamilton, který se bude v Číně snažit udržet své vedení v šampionátu. Před druhým Sebastianem Vettelem má náskok 3 bodů, jeho týmový kolega Nico Rosberg je o dalších 7 bodů zpět.


Lewis Hamilton si chtěl novou smlouvu vyjednat sám, teď jej zdržuje pročítání spousty stran psaných v hantýrce právníků (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy