Rosberg: Start do šesté sezony u stříbrných šípů se nepovedl, v Číně to chci změnit

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg doufá v povedený závod v Číně, kde se mu historicky daří. Místní závod by mohl znamenat start jeho honby za titulem v sezoně 2015 poté, co úvodní dva podniky sezony nevyšly úplně podle představ.

V sezoně 2014 sváděl Nico Rosberg vyrovnanou bitvu se svým kolegou, Lewisem Hamiltonem. Během úvodních dvou Velkých cen však Němec na Brita nestačil - v Austrálii dojel druhý a v Malajsii třetí (vždy za zády Hamiltona).

Mistra světa z roku 2014 porazil jenom jednou z posledních devíti závodů. V Číně v roce 2012 zaznamenal Nico svoje vůbec první vítězství v F1, proto doufá, že se mu zde povede nastartovat svoji sezonu.

"Poslední závodní víkend nebyl moc dobrý. V kvalifikaci jsem nedal dohromady dobré kolo, pak jsem ztratil čas v boxech a proto bylo těžké bojovat, dostat se zpět a zkusit dojet Lewise. Zcela jistě jsme se něco naučili a je čas to využít na trati v Číně."

"Není to perfektní start do mého šestého roku s týmem. Jsem ale odhodlaný to změnit tento víkend v Číně. Zdejší trať je pro mě hodně dobrá. Právě zde jsem vyjel svoje první pole position a vyhrál svoji první Grand Prix v roce 2012 - v mé třetí sezoně u stříbrných šípů." 


Nepovedený start do sezony 2015 chce Rosberg v Číně zlomit (foto: Daimler AG)

"Je však jasné, že můj týmový kolega bude mít jiný názor [na snahu Rosberga vyhrát]. A také můj krajan v červeném voze tento názor nebude sdílet, tím jsem si jistý. Ale tato trať mi vždycky dobře seděla. Takže doufám v silný víkend," řekl pilot pro 'crash.net'.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy