Manažer Räikkönena: Kimi podává stejně dobré výkony jako Vettel

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

I když Kimi Räikkönen bodově za svým týmovým kolegou Sebastianem Vettelem výrazně zaostává, tak podle manažera Stevea Robertsona není jeho svěřenec o nic horším pilotem než Němec, který do Maranella přestoupil během zimy.

Vettel sice svého týmového kolegu v kvalifikacích dvakrát porazil a zastínil ho v neděli, když vyhrál Velkou Malajsii, Räikkönen však předvedl výborný výkon, když po úvodním defektu dokázal projet cílem jako čtvrtý před oběma Williamsy.

Podle jeho manažera si se Sebastianem v ničem nezadá - oba jsou si i přes odlišné postavení v šampionátu po dvou podnicích velmi vyrovnaní. V Austrálii měl smůlu při utahování kola a musel odstoupit, v Malajsii jeho výsledek nesouvisel s výkonností Fina.

"Pevně věřím, že Kimi a Sebastian mají téměř stejnou úroveň výkonnosti. Nejdůležitější věcí je to, že je Kimi s autem velmi spokojený. Celkový balík je mnohem silnější než v minulé sezóně," uvádí Robertson pro finský Turun Sanomat.

"Kimi v pátek dokázal předvést svůj potenciál, kterému mnoho soupeřů věnovalo spoustu pozornosti," vrací se manažer Räikkönena k prvním tréninkům před Velkou cenou Malajsie. Finský pilot v nich na ten nejrychlejší Mercedes ztratil vždy 0,373 s, navíc předvedl velmi dobré tempo a vůbec nejnižší degradaci pneumatik při delších výjezdech.


Kimi Räikkönen měl v Sepangu opět smůlu, nakonec to ale dotáhl na 4. místo
(foto: Scuderia Ferrari)

V šampionátu patří Vettelovi s 40 body druhé místo, Räikkönen má o 28 bodů méně a je pátý. Na čele je Lewis Hamilton, který zatím nasbíral 43 bodů. Ferrari díky vítězství a čtvrté pozici v Sepangu stáhlo mezi konstruktéry 4 body z náskoku Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy