Rosberg: "Stáhnout náskok nebo nás porazit - to je rozdíl." Je Ferrari na úrovni Mercedesu?

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Nico si před dvěma týdny v Melbourne přál, aby Ferrari bylo Mercedesu trochu blíže. Jenže v Malajsii je porazilo. Jsou už rudé vozy na úrovni stříbrných?

"Je to velký rozdíl - dostat se blíž nebo nás porazit, protože jsou rychlejší. Byl to obrovský rozdíl. Jestli jsem spokojený? Ne, vůbec ne. Rozhodně jde o opak spokojenosti. Ale jak už jsem za náš tým řekl na pódiu - sem s tím: tvrdě zabojujeme o to, abychom byli zpět," komentoval Rosberg svůj dřívější výrok a vývoj Velké ceny Malajsie, kde utrpěli porážku od Vettela s Ferrari.

Rosberg doplatil na úvodní dvojzastávku
Nico doplatil především na to, že během první dvojzastávky po výjezdu safety caru musel čekat na odbavení svého týmového kolegy Lewise Hamiltona a na to, než jej tým znovu pošel na dráhu, což ho stálo 7,595 sekundy a několik míst na dráze (viz přehled zastávek a strategií).

"Tohle se čekalo. Já jsem věděl, že to přijde, myslím si ale, že jsme to podcenili, protože jsme pak nemohli vyjet do boxové uličky, protože přijížděli další lidé. I tak jsme plánovali, že mě vypustí podél ostatních, ale zřejmě to vyhodnotili jako příliš velký risk.

Myslím, že také Red Bully se zařadili jeden za druhý a čekali na sebe, proto jsem nemohl jet. Nějak tak to tam bylo, musíme se na to podívat. Rozhodně mě to stálo spoustu času. Snažil jsem se co nejusilovněji probojovat zpět, dostat se ke konci za Lewise, jenže v této fázi jsem zkrátka ztratil příliš mnoho," litoval Rosberg úvodní fáze Velké ceny Malajsie.

Stáhlo Ferrari náskok Mercedesu?
Jak velký je rozdíl mezi Stříbrnými šípy a vozy z Maranella? Dostala se již Scuderia na úroveň Mercedesu? "Já si myslím, že se zřejmě o za horka trápili o něco více, než očekávali, jak nastínil Lewis.

Zároveň si myslím, že my jsme se v tom vedru netrápili tolik, jak jsme si mysleli. Když tedy dáte obě věci dohromady, tak nás udělaly velmi konkurenceschopnými a dokázali jsme je zaslouženě a férově porazit," odpovídá Vettel.

"Co se týče příštího závodu, v Číně půjde o zcela odlišnou trať, která je v mnoha ohledech jedinečná, a mělo by být i mnohem chladněji. Myslím, že Mercedes se v této části sezóny za horkých podmínek trápí, proto očekáváme, že budou velmi silní a že budou těmi, kdo udávají tempo.

Dnes jsme mohli trochu těžit z jejich slabiny, a pokud jde o příští závod, tak se zkrátka pokusíme závodit tak tvrdě, jak jen budeme moci. Uvidíme, kam to dotáhneme," pokračuje vítěz Velké ceny Malajsie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy