Honda musela po pátku v Buttonově autě vyměnit celý motor

Button, Jenson | foto: McLaren

V pátek se na voze Jensona Buttona objevily problémy se spalovacím motorem. Následně musela stáj ve spolupráci se svým motorovým partnerem, Hondou, sáhnout k výměně pohonné jednotky.

Po druhém volném tréninku muselo neplánovaně dojít k výměně pohonné jednotky ve voze Jensona Buttona. "Po druhém tréninku Honda vyhodnotila data od motoru, aby pochopila páteční výkonnost," řekl tiskový mluvčí dodavatele motorů pro 'F1i.com'. 

"Při této prohlídce dat jsme zjistili problémy se spalovacím motorem. Tyto problémy zabránily dalšímu použití této části v průběhu závodního víkendu v Malajsii." Z toho důvodu mechanici stáje v pátek večer vyměnili kompletní pohonnou jednotku. 

Problém se sice týkal jen spalovacího motoru, ale pro jistotu došlo k výměně kompletní sady. Tiskový mluvčí dále prohlásil, že po opravě v továrně bude v budoucnu možné poškozený spalovací motor opět použít. 


Spalovací motor Buttona by měl jít opravit (foto: McLaren)

Button tedy bude mít zřejmě více štěstí než jeho kolega Alonso, který o jeden motor po Austrálii přišel. McLarenu by se určitě moc hodilo, pokud by došlo ke změně a týmy mohly použít 5 pohonných jednotek v sezoně namísto stávajících 4 - psali jsme zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy