Šéf Ferrari zarazil návštěvu Vettela u Mercedesu, kam ho pozval Rosberg

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Vzpomínáte na vtipnou historiku z Austrálie, kdy byl Sebastian Vettel pozván Nicem Rosbergem do garáže Mercedesu? K celé situaci nakonec nedošlo, protože jí zakázal samotný šéf Ferrari, Maurizio Arrivabene.

Všechno to vzniklo na tiskové konferenci po úvodním závodu F1 sezony 2015, GP Austrálie. Jezdci Mercedesu, Nico Rosberg a Lewis Hamilton, se vyjadřovali ve smyslu, že by jim nevadilo, kdyby se k nim konkurence přiblížila, protože by to bylo dobré pro sport. Sebastian Vettel tedy navrhl, že by se v Malajsii rád přišel podívat do garáže Mercedesu.

Nico Rosberg kontroval, že se k nim klidně může přijít podívat a že jej u Mercedesu v pátek určitě rádi přijmou. Vettel se pak "pozval" na páteční poradu týmu Mercedes. Během týdne pak Nico Rosberg na Twitteru Sebastianu Vettelovi vzkázal, že celou věc probral s Toto Wolffem a v pátek bude v 16:00 očekáván na poradě týmu Mercedes a že si nemá zapomenout notebook. 

Celou záležitost teď ale zarazil šéf týmu Ferrari, Maurizio Arrivabene. "Za prvé, nikdo mě o této pozvánce neinformoval. Za druhé, nemáme čas na takovéto věci. Za třetí, nikdy bych Sebastianovi nedovolil, aby tam šel. Za čtvrté, celý příběh je sám o sobě dětinský. Pokud by Sebatian opravdu potřeboval nutně jít, tak bych mu dal povolení. Ale nejdříve si musí odvést svoje povinnosti pro Ferrari. Tomu se říká disciplína."


Maurizio Arrivabene tímto gestem jasně ukázal, kdo v týmu vládne
(foto: Scuderia Ferrari)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy