Sutil se stává rezervním jezdcem Williamsu, cení si jeho "rozsáhlé závodní zkušeností"

Sutil, Adrian | foto: Sauber Motorsport AG

Williams oznámil, že na pozici svého rezervního pilota angažovat Adriana Sutila, který loni závodil za Sauber.

Německý pilot v F1 debutoval v roce 2007 se Spykerem, v sezónách 2008 - 2011 pak reprezentoval Force Indii. Po roční přestávce jezdil v roce 2013 opět za indickou stáj, jeho poslední zastávkou byl minulý rok Sauber, kde ale na něj nezbylo místo - švýcarský tým dal přednost pilotům s bohatšími sponzory: Marcusovi Ericssonovi a Felipemu Nasrovi.

Adrian Sutil k opětovnému získání místa v F1 říká: "Jsem velmi hrdý na to, že můžu být součástí tak slavného a skvělého týmu. Pracovat pro Franka Williamse a jeho tým pro mě mnoho znamená. Chtěl bych poděkovat všem u Williamsu za jejich důvěru v mé kvality a možnost pracovat s tak úspěšnou a konkurenceschopnou stájí."

Zakladatel týmu Frank Williams k tomuto kroku dodává: "Jsem rád, že se Adrian připojil k naší stabilní jezdecké sestavě pro sezónu 2015. Přináší s sebou rozsáhlé závodní zkušenosti poté, co se ve své kariéře zúčastnil 128 velkých cen. Naposledy závodil minulý rok, což mu také dává výborné poznání současné generace závodních vozů a nových hybridních pohonných jednotek, což je neocenitelné pro každého, kdo letos usedá do kokpitu.

Boj o nejvyšší pozice v šampionátu konstruktérů se letos zintenzivní, proto jsme si vybrali pilota s aktuálními závodními zkušenostmi. Věříme, že pokud ta potřeba vznikne, bude představovat solidní pár rukou, které budou závodit s FW37 a které nám pomohou v letošním tažení."


Adrian Sutil závodil naposledy loni se Sauberem poháněným Ferrari, zná současné
vozy i hybridní motory (foto: Sauber F1 Team)

Naposledy tato potřeba vznikla v Melbourne, když se v kvalifikaci zranil Valtteri Bottas. Williams sice má vývojovou pilotku Susie Wolffovou, tu by však do kokpitu během závodu podle technického ředitele Pata Symondse neposadili: "Je vývojovou, ne rezervní jezdkyní," vysvětlil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy