Bývalý technický ředitel Mercedesu Bell už pracuje pro Renault

Bell, Bob | foto: Renault Sport F1

Dodavatel motorů pro týmy ve vlastnictví energetického nápoje, Red Bullu, potvrdil, že bývalý technický ředitel Mercedesu, Bob Bell, se připojil k Francouzům na pozici konzultanta.

Bob Bell, dříve také techncký ředitel týmu Renault F1, opustil svého posledního zaměstnavatele, Mercedes, na konci minulého roku. Brit se k britsko-německému týmu připojil v roce 2011. Předtím působil u Renaultu od roku 2001.

U Renaultu oslavil zisk dvou titulů mistra světa, v sezonách 2005 a 2006, s Fernandem Alonsem - tehdy působil na pozici technického ředitele. V závěru svého působení u Renaultu se posunul na pozici šéfa týmu poté, co musel z této pozice odstoupit Flavio Briatore po skandálu v Singapuru 2009.

Tiskový mluvčí Renaultu Motorsport potvrdil, že "Bob je externím konzultantem v otázce spousty věcí." Renault aktuálně zvažuje, jestli má rozšířit své působení v F1 (koupit opět nějaký tým), aby se zvýšila díky lepšímu marketingu návratnost jeho investice do F1.


Angažovali Francouzi Bella, aby vyhodnotil návrat značky do F1 s vlastním týmem?
(foto: Lotus F1 Team)

Podle různých spekulací by mohl Renault případně převzít Toro Rosso, ale Sauber nebo Force India se také nabízejí. Bob se připojil k Cyrilu Abiteboulovi při prohlídce továrny a zázemí, čímž začal jeho učební proces. Francouzská značka v otázce své dlouhodobé budoucnosti zatím nerozhodla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy