Peter Sauber se Kaltenbornové po soudních tahanicích zastává

Sauber, Peter | foto: Sauber Motorsport AG

Majitel týmu Sauber se zastává své šéfky Monišy Kaltenbornové, která v Austrálii řešila žalobu Gieda van der Gardeho z důvodu porušování smluv.

Holandský závodník po arbitráži ve Švýcarsku pokračoval v právních vítězství také minulý týden před závodem v Melbourne. Nakonec se ale v sobotu "s ohledem na zájmy motorsportu a obzvlášť Formule 1" po "velmi náročném" rozhodování stáhl (více zde).

Jak je spokojen s výkony šéfky týmu Kaltenbornové jeho majitel, Peter Sauber? "Bez Monišy Kaltenbornové by Sauber nebyl," zastává se jí a vyjadřuje jí svou plnou podporu.

"Nekoupil bych před šesti lety tým [od BMW] zpět, pokud by nedala najevo svou ochotu se toho zúčastnit. Šlo o společné rozhodnutí a já jsem byl velmi šťastný, že jsem ji měl v této pozici. Mnoho týmů v paddocku by bylo velmi šťastných, kdyby tuto ženu mělo," dodává Peter Sauber pro Neue Zürcher Zeitung.

V neděli se v Melbourne dočkali velkého úspěchu, když oba jejich piloti bodovali: nováček Felipe Nasr dojel pátý a Marcus Ericsson osmý. Tým tak v šampionátu konstruktérů drží třetí příčku, na druhé Ferrari mu schází pouze bod.


Felipe Nasr v Austrálie po výborném výkonu vybojoval pro Sauber 10 bodů (foto: Sauber Motorsport AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy